Saturday, June 19, 2010

ROMANTIK KE..

perempuan punye hati yg lembut bak sponge bob. iye betul, i x tipu..

perempuan sangat suke dgn lelaki yg berjiwa halus.

perempuan memang tersangat suke dgn lelaki yg penyayang dan memahami dan mengasihi dan mencintai dan menghargai dan menghormati. haish.. demand tol perempuan ni.
ok zihan, straight to the point of this entry plez!



sbnrnye i nk u all sokong i dgn fakta yg satu ini dimana semua wanita mengimpikan keromantikan dlm hubungn mereka. naluri kewanitaan yg pastinye ingin di belai dan di hargai membuatkn setiap sikap lelaki yg romantik akn dihargai oleh kaum wanita dan seterusnya menyebabkn hati wanita bagai disentap lalu mengalirlah juraian2 air mata yg berlinangan di bahu kaum lelaki dan disulami dgn ucapan, terima kasih abg @ tq syg @ tq dear @ tq hubby @ tq bucuk anje @ tq baby yayang( yg ni i punye ok) yuuhuu..


10 gaye romantik bg sudut pandangn kaum wanita:


1. cik abg tolong bukakkan helmet bile naik moto same2 ataupun tolong bukakkn pintu kete klu mereka jln2 naik kete( klu kite tgk dlm drama melayu mesti kite rse meluat, tp bile kne btg idung sndiri, alololo.. cweeetnyer..)

2. apabila cik abg bucuk start wish dlu bile sampai hari2 bersejarah dlm hubungn. *biasanya lelaki ni susah sikit nk ingt tarikh2 penting, kn3!*

3. bile cik abg bg suprise kt kite, x kisah la suprise time besday ke, suprise ajak g honeymoon ke, suprise tibe2 je dtg ke rumah siap bwk rombongn meminang ke, he.. suke. jgn buat suprise tibe2 bwk balik madu sudah la ye, haru biru..


4. ehem3.. rmi perempuan suke bunge kn, so bile sorang pmpuan ni dpt bunga dr anje dia confirm tersebar satu blok, mulelah kumpul rmi2 dlm satu bilik, maka terdengarlah jeritan2 batin sahabat handai, aaarrrggghhhhh!! sweet nye dia... romantiknye bf ko.. hurm, dh mmg sejak azali bunga tu lmbang romantik, nk wt cmne. paham2lah kn. tp klu i yg dpt, i bg mama jge la, takut layu, weee..


5. jalan2 sambil pimpin tgn even dh ade ank 10 orang berderet kt belakang n x kira lah even cucu2 pun sibuk nk sruh nenek dukung, mesti cik abg yg dh bergelar atok mse tu kene pimpin tgn isteri jugak ok. bru romantik nmenye..


6. mengamalkan style2 BERCINTA mcm org lama.phm x? contoh yg paling bes, post la surat2 cinta ke, kad raye ke, kad besday ke, so secara x lngsung kite tau yg cik abg masih ingt alamt rumah kite, kn romantik gitu, *i like* jgn tau post kt wall fb je, mentang2 la zaman IT. huish. jgn bg abg2 posmen tu mkn gaji bute, bg keje sikit kt mereka.


7. peringatan kpd kaum lelaki, klu nk beli brg kene lah beli dgn kapel dia sekli. ingt brg2 tu nk berpisah ke dgn psgn dia. he.. perempuan ni suke klu dpt cincin kapel ke, jam kapel ke, bju kapel ke, henfon kapel ke, wah.. ha.. bru best klu sama2 dpt pki. org lain tgk pun sweet je.

8, 9, dan 10 tu i bg kt u all lah klu nk tambah apa2. bnyk lg kn sbnrnye. i tau setiap perempuan mempunyai keinginan berbeda, tapi apa yg pasti hati kite tetap same kn. inginkn belaian kasih sayang dan perhatian dr seorang lelaki.
i mmg wanita yg romantik. he.. ni lah baby yayang i.. tp yg ni versi kecik, yg besar xleh tunjuk dulu, malu..(^-^)



to lelaki: JADILAH POHON UNTUK KAMI BERLINDUNG dan BERTEDUH dgn IKATAN YG SUCI

to wanita: semua perlu ucap, AMIN...insyaAllAH. =)

3 comments:

ika_blewberrlyss... said...

haha!terbaekk!!
bab air mate 2 sokong gile..!!
haha!
^^

aKu PeRlU mEnUliS said...

hebat kn.. saya mmg amat memahami hati kaum sejenis. tambah lg, sila2.

Anonymous said...

versi yg besa tunggu putih cerah dulu bru leh tunjuk..klu x x nampak..kihkihkih