Monday, February 14, 2011

Teater

salam maulidur rasul.

hari ni bersamaan dgn hari kelahiran kakak terchenta, raihan firdaus bt mohd nordin, happy birthday la utk beliau. dah tua ni mesti dah menggatl nk kawin, hehe.. cube teke lepas tu turn sape plk nk menggtl??

sudah lama aku menyepikan diri dr dunia blogger, bukan lah merajuk atau apa cuma kesibukan menuntut ilmu menutup sgala pintu hati utk berblogger.

so aku luangkan masa sikit harini pun just nk share yg aku bru je dpt task utk pertndingn pekan teater di ukm bangi 27hb nnt. lg 2 minggu je, hrp2 team kolej kami dpt bertnding n persembahkn dgn baik.

ni nk cite wtk yg aku dpt ni, wtk yg di berikn oleh pengarah namenye Jemah. dgr name pun dah tau kn mcm mne situasi si jemah ni. of course org kg la kn. aku bru je lepas bce skrip, Ya Allah.. berlinangan air mata... sbb tu la saje je diorng ni bg wtk jemah ni kt aku, tau aku ni kuat nangis.

jemah ialah seorg ibu berumur 35 thn, pengasih tp kadang2 tu garang jgk dgn ank2 dia, biase la.. mase grg ni terase nk ambik feel mama la. garang jgk mama aku tu. =p, ok yg satu characteristic ni mmg buruk la aku ni nnt, jemah agk muda, tp kelihatan x terurus akibat kemiskinan..

harap-harap aku dpt bwk watak jemah dgn baik, dpt main konflik dgn baik, dpt mrh ank2 aku dgn baik, dpt berdrama dgn baik juga..
oh ye,, tajuk teater tu ialah NASI AMBENG. skrip ni pernah dipentaskn oleh AHMAD KASSAN. kenal x? ala yg penari tomtombak tu, dan diilhamkn oleh ISHAK LATIFF, ha yg ni aku pun x kenal, he..

nway, sape2 yg terbce entry ni doakan lah saya ye..

itu saje utk harini, esok ade exam paper prinsip kesihatan. study2!

=)

No comments: